17 Kasım 2012 Cumartesi

Erkekler De Yanar

            Kaç yaşında olursa olsun skor hanesinde minimum çift haneli sayılar yazan, gecede 5 posta atan, alemlerden kız götürme konusunda yedi cihana nam salan, içip içip sarhoş olmayan, peşine düşen manken gibi hatunlara yeri geldiğinde dönüp bakmayan, gerekirse 10 adama tek başına dalan, spor salonunda en son 60 kilonun altına yatan, her koşuda en az 10 km yapan, yolların tozunu attıran, elinden bi uçan bi kaçan kurtulan ama iş aşka gelince 7. Yaş  gününden el sallayan erkekler, erkeklerimiz... Bi yaklaşın bişi anlatıcam.

            Biliyorum efsanesiniz, ağamsınız, paşamsınız ama kabul edin aşık olduğunuzda her şeyi elinize yüzünüze bulaştırmak konusunda ustasınız. Sonra dönüp hatun cinsini suçlamayın diye nacizane önerilerimi sunuyorum:

1-     Sevdiğini Söyle:
Bunu açıklamıycam hiç söyleyemiyosan zaten yazının devamıyla ilgilenme.

2-    Aradaki Farkları Kabul Ederek Başla:
Gezegenler mevzusuna hiç girmiycem. Farklıyız kabul edin- dur yok memeden bahsetmiyorum- cümle kurarken  karşındakinin hatun olduğunu unutmadan cümle kuracaksın. En basit cümlenin bile altında 17 tane farklı anlam arayan bi cins var karşında. Nasılsın? Diye sorsan hmm kötü olmam gerekiyo kesin bişey olduya bağlayabilcek hatunlarız. Sen ne söylersen söyle, anlamak istediğimiz şekilde anlarız. O yüzden konuşurken bi dur bi düşün. Kelimeleri dikkatli seç.

3-     Kıskan ama Bokunu Çıkarma:
En feministimiz, en bağımsız ayağına yatanımız hatta en özgürlük bağımlısı olanımız bile kıskanılmayı sever. O etrafta ay kıskanmasın şeklinde gezmeler hikaye inanma. Kıskan ama kıza nefes alacak alan dahi bırakmadan yapma bunu. Gece dışarı çıktığında sana nerde ve kimlerle olduğunu söylüyosa ve seni ara ara olan bitenden haberdar ediyosa rahat ol bi halt yemiyo kızcağız. Senle çıkarken minilerini giyiyosa ekstra süsleniyosa yine rahat ol emin ol sana süsleniyo. Ömrünü yeme giyimi kuşamı çok hoşuna gitmiyosa hemen öküzleşme oturduğunuz yerde üzerine bişi ört hoşuna bile gider bi daha ki sefere dikkat eder. Emir kipiyle yapmıcaksın, görüşmiceksinlere hiiiç girme ters teper bi önceki maddeyi dikkate al güzel güzel ikna et.

4-     Erkeksin Sen Trip Atma Bi Zahmet:
Trip atma kızların tekelinde bi mevzu trip attığında mızmız gibi göründüğünü unutma. Gerekirse kavga et ama tribal hareketlere girme. Hoşlanmadığın bişi olduğunda hemen somurtma yok bişi tamam ya da yapma. Adam gibi geç kızın karşısına anlat ne derdin varsa. Kavga etmekten, kaybetmekten korkma delikanlılığından puan topla.

5-      Eve Gidince Mesaj At Deme:
İmkanın varsa kızı evinden al evine bırak. Ha yok benim arabam bile yok diyosan kısa mesafede gerekirse taksi kullan ama kızı gecenin bi vakti evine bi başına yollama veya yolluyosan bu yalandan Eve Gidince haber ver isteğine hiiç girme. Ulan kocaman şehir o bi uçta ben bi uçta nasıl olacak diyosan ya gündüz buluşmayı tercih et ya kızı sende-sana yakın bi yerde kalmaya ikna et veya bi zahmet kıza yakın lokasyon tercih et.

 6-        Cool Olmaya Kasma:
Aşık oldum hatun farkederse götü kalkar en iyisi ben Cool oluyum da şımarmasın tavrına bürünme. Mesajlarına geç cevap vermeler, aradığında duymadım ayağına yatmalar, mesafeli duruş sergilemeye çalışmalar hatun milletini uzaklaştırır. E malum delikli boncuk yerde kalmaz sen kaybedersin. Ha git köpek ol seviyorum ulaaan naraları at demiyorum ama bu tarz ayak oyunlarına girme. İçinden geleni yap Aşık erkeğin kıymetini biliyoruz merak etme.

 7-       Hatundan Korkma:
En tehlikelimiz bile aşık olduğunda bambaşka bir ruh haline bürünüyoruz unutma. Bi önceki ilişkinde yediğin kazıkların acısını çıkarma. Önyargıyla yaklaşma.  Beni terkeder bu ben başedemem bunla korkularıyla ne kendini ye ne ilişkiyi harca. Sahiplendiğini hissettir, güven duygusunu yerleştir, O’nun olduğunu hissettir bak bakalım içinde şeytani duygulara yer kalıyo mu. Bunları yapabiliyosan Verystone söylemişti dersin yanından Ryan Gosling’ler, Kenan’lar, Kıvanç’lar geçse dönüp bakmaz abla korkma.

 8-       Kötü Davranma:
Artık ilkokul çocuğu değilsin, değiliz. Bundan yıllar öncesinde kaldı sevgini saç çekerek, çelme takarak göstermeler. Sevdiğin insanın canını acıtma. Gözünün içine bakarak kıskandırmalar, terslemeler, durduk yere bağırıp çağırmaları artık sevgi gösterisi olarak algılamıyoruz değer vermiyo adama inanıyoruz. Kaybetmek istemiyosan çocuklaşma. Ne yaparsam yapayım seviyo nasılsaya kapılma pat diye ortada kalırsın sen iyi davran ki sevildiğini anlasın.

  9-         Dengesiz Olma:
İki ileri bir geri sadece mehteran bölüğüne yakışan bi hareket. Bi gün ilgiye boğup, ertesi gün sallamamazlık yapma. Söz veriyosan cayma. Sevginde de , ilginde de, tavrında da kararlı ol. Kızın kafasını karıştırma.

10-       Karakterinden Vazgeçme:
Ne olursa olsun karakterli erkekleri sevdiğimiz gerçeğini unutma. Hatun hayatına girdikten sonra sırf aşkından tanınmayacak hale gelme. Kendi ilkelerin doğruların olsun bunları hatun kişiye söyle ve zaman içinde aşkın derinleşti diye yapmam dediğin şeyleri yapar, hatun nereye çekse gider bi moda bürünme. Duruşundan vazgeçme.

11-     Duygusallığa Sözüm Yok Ama Vıcık Vıcık Romantikleşme:
Bakma sen çiçekler, böcekler diye gezdiğimize şu bi gerçek ki ruhunda azıcık öküzlük barındırmayan adamları pek sallamıyoruz. Duygusallıkla romantizmi birbirinden ayır önce. Şiirlerle, kalıplaşmış cümlelerle, hiç düşünülmeden alınmış kırmızı güllerle gelme. Aklına düştüğünde kurduğun bi cümle, bi hitap şekli, bi bakışla yakalarsın gerekli ambiansı klişelerle ömrümüzü yeme.

            Ha bunların hepsini yaptın/yapıyosun ve yine aşık olduğunda s.çıyosan sebep olan hatuna iki çift lafım var bana yolla.

Okurken Dinlenilesi Şarkı İçin Bakınız: http://www.youtube.com/watch?v=mKXeZIlfi1o

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder